© Shutterstock

OVERZICHT. Dit zijn de populairste meisjes- en jongensnamen in ons land

Uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, blijkt dat in 2017 de naam Emma voor het vijftiende jaar op rij de populairste was bij de pasgeboren meisjes. Die lijst wordt bij de jongens voor het eerst aangevoerd door Liam.

flb

In 2017 werden in België 570 jongens geboren met de naam Liam. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel. Voor het eerst komt die naam daarmee bovenaan de lijst van meest populaire voornamen te staan. Op plaats twee en drie staan Adam (559) en Arthur (546). Louis en Lucas, twee namen die de afgelopen jaren vaak de eerste plaats met elkaar wisselden, komen dit jaar niet voor in de top 3.

Bij de meisjes kregen 634 baby’s de naam Emma. Dat maakt van Emma voor het vijtiende jaar op rij de meest populaire voornaam in België. De top drie wordt vervolledigd door Olivia (613) en Louise (595), net zoals in 2016.

Per gewest

Toch zijn er opvallende verschillen én gelijkenissen per gewest. In Vlaanderen gaat de eerste plaats bij de meisjes naar Louise, voor Mila en Emma. Bij de jongens komt Liam als eerste, voor Noah en Lucas. In Wallonië staat bij de meisjesnamen Emma bovenaan, voor Olivia en Léa. Bij de jongens is Gabriel de populairste voornaam, voor Hugo en Louis. In Brussel is Lina de populairste meisjesnaam, voor Sofia en Nour. De populairste jongensnaam in Brussel is Adam, met Mohamed en Gabriel op plaats twee en drie.