© BELGA

Ruben Bemelmans neemt eerste horde in kwalificaties voor US Open

Ruben Bemelmans (ATP-129) heeft zich dinsdag in New York geplaatst voor de tweede ronde van de kwalificaties op het US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen. De Limburger zette de Amerikaan Kevin King (ATP-178) in twee sets opzij.

De dertigjarige Bemelmans won de partij met 6-4 en 6-3. Daarvoor stond het zeventiende reekshoofd van het kwalificatietoernooi 1 uur en 14 minuten op het hardcourt in Flushing Meadows. Zijn volgende tegenstander wordt de Italiaan Alessandro Giannessi (ATP-229) of de Fransman Constant Lestienne (ATP-172).

Bemelmans stond twee keer op de hoofdtabel van het US Open. In 2015 behaalde de Limburger de derde ronde, waarin hij sneuvelde tegen de Zwitser Stan Wawrinka. Vorig jaar moest hij in de eerste ronde de duimen leggen voor de Fransman Lucas Pouille.

Met Ysaline Bonaventure (WTA-126) en Maryna Zanevska (WTA-219) proberen nog twee andere Belgen zich via de kwalificaties te plaatsen voor de hoofdtabel. Hun tegenstanders in de openingsronde zijn respectievelijk de Nederlandse Bibiane Schoofs (WTA-182) en de Zwitserse Patty Schnyder (WTA-187).

Het US Open vindt plaats van 27 augustus tot 9 september. De loting voor de hoofdtabel is voorzien voor aanstaande vrijdag.

Meer sportnieuws