Jules Hesters en Arthur Senrame Europees kampioen op de piste

Twee jaar geleden werd Jules Hesters in Montichiari Europees kampioen scratch bij de junioren. Gisteren voegde de Gentenaar er een tweede Europese titel aan toe. In de afvalling klopte Hesters de Rus Alexandr Smirnov en de Wit-Rus Yauheni Karaliok.

fdg

De Europese pistekampioenschappen in het Zwitserse Aigle zijn onder een gunstig gesternte gestart. Vorige week kende de Belgische delegatie onnoemelijk veel pech op het WK voor junioren. Op de eerste dag van het EK was het meteen bingo voor de Belgen. Gentenaar Jules Hesters tekende in de afvalling voor een perfect werkstuk. Vorig jaar werd Gerben Thijssen Europees kampioen afvalling bij de elite.

“Beginnen zonder verwachtingen en winnen, is heel mooi. Ik reed de perfecte koers en kwam nooit in de problemen. Ik kon me gemakkelijk voorin handhaven. Toen we met vijf overbleven, begon ik in het podium te geloven. Toen er nog één renner afmoest, ging ik vol door omdat het podium dan een zekerheid was. Blijkbaar zaten de anderen morsdood. Ik bleef met de Rus Alexandr Smirnov over. Yauheni Karaliok, wereldkampioen scratch, kloppen, is een droom. Het toont aan dat ik goed gewerkt heb in de aanloop naar dit EK. Vooraf was voor mij de ploegkoers, welke ik met Robbe Ghys ga rijden, het hoofddoel. Dit is een mooi begin. De toon is gezet om er een mooie week van te maken.”

Ook goud voor Arthur Senrame

Mellenaar Arthur Senrame zorgde voor een tweede keer goud (scratch) en wat later voegde Shari Bossuyt er een zilveren medaille in de scratch aan toe. Eerder op de dag realiseerden de junioren in de ploegenachtervolging de derde tijd, 4.11.480. Vandaag rijden ze tegen de Polen voor een ticket in de finale. Fabio Van Den Bossche, Nicolas Wernimont, Tuur Dens en Milan Fretin lonken naar het podium.

Bryan Boussaer moest met de veertiende plaats tevreden in een tijd van 4.25.658. De meisjes Luna Renders, Esmee Gielkens, Jade Lenaers en Nele Van Assche proefden van de ploegenachtervolging, 4.59.793. in functie van het EK dat volgend jaar in Gent wordt georganiseerd.

Meer sportnieuws