Verkiezingen 2018 - Antwerpen

Cafébazin en actrice komen op voor PVDA

Foto: FRBE

Patsy Van Rompaey en Dahlia Pessemiers in politiek

Cafébazin en actrice komen op voor PVDA

Print
Antwerpen -

Cafébazin Patsy Van Rompaey en actrice Dahlia Pessemiers (foto) zullen vanop respectievelijk plaats 48 en 49 campagne voeren voor PVDA. Van Rompaey is bekend van het café Multatuli en Pessemiers van de politiereeks De Ridder.

PVDA vult stilaan de laatste plaatsen op de lijst voor de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen. Patsy Van Rompaey staat in de wijk Sint-Andries niet alleen bekend voor haar café Multatuli, maar volgens PVDA ook voor haar sociaal engagement.

“Na enige aarzeling heb ik toegezegd om op de lijst van PVDA te staan, omdat ik de huidige gang van zaken met al die bangmakerij en die grove sociale onrechtvaardigheden echt wel beu ben”, zegt Van Rompaey.

Op plaats 49 staat actrice Dahlia Pessemiers. Zij is bekend van onder meer de telenovelle Emma en de politiereeks De Ridder.

“Ik geloof dat open kaart spelen over bouwprojecten en grote contracten empathie bevordert en vertrouwen schept”, zegt de actrice.

Pessemiers is ook actief in Groenenhoek in Berchem. “Er zijn bij ons veel te weinig voorzieningen”, vindt ze. “Om naar het cultureel centrum en de muziekschool te gaan, moeten jongeren de brug over, en dat is letterlijk een brug te ver.”

Verkiezingsnieuws