Démare sprint naar zege in openingsrit Ronde van Poitou-Charentes

Arnaud Démare (FDJ-Groupama) heeft dinsdag de openingsrit in de Tour du Poitou-Charentes (Fra/2.1) gewonnen. De 26-jarige Fransman sprintte na 192,8 kilometer van Jonzac naar Cognac naar de zege, voor de Italianen Matteo Moschetti en Matteo Malucelli. Eerste landgenoot werd Michael Van Staeyen op een zevende plek, Jonas Van Genechten sprintte naar een negende plaats. Démare is meteen ook de eerste leider.

De openingsrit in deze Franse rittenkoers was er één voor sprinters en met Démare als topper aan de start was het aan Groupama-FDJ om de wedstrijd onder controle te nemen. Vijf renners kregen al vroeg in de wedstrijd de zegen van de Franse formatie. Marc Fournier, Evaldas Siskevicius, Mattia Viel, Manuel Senni en Julien Antomarchi reden een voorsprong van vier minuten bij elkaar. FDJ controleerde in een wedstrijd die voor het overige weinig animo kende.

Op 15 kilometer was het liedje uit voor de vluchters, waarna ook Direct Energie, voor Thomas Boudat, en Trek-Segafredo, voor hun jonge stagiair Moschetti, die sinds de start van zijn stage op 1 augustus al twee overwinningen boekte, hun steentje bijdroegen. Maar in de sprint stond geen maat op Démare, die zijn vierde overwinning van het seizoen boekte, na zeges in Parijs-Nice, de Ronde van Zwitserland en de Tour de France.

Meer sportnieuws