© Photo News

Antwerp moet 3.000 euro boete betalen na Bengaals vuur in thuisvak

Antwerp en STVV moeten naar aanleiding van supportersincidenten op de tweede speeldag in de Jupiler Pro League grote boetes betalen. Voor de Kanaries bedraagt de geldstraf 4.000 euro, Antwerp moet 3.000 euro ophoesten. Dat heeft de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag beslist.

STVV moest zich in het bondsgebouw komen verantwoorden voor rookbommetjes in de Limburgse derby op het veld van KRC Genk (0-0). Enkele bommetjes kwamen terecht in tribunes met kinderen. Scheidsrechter Wim Smet onderbrak de partij al na vijf minuten, maar zette de wedstrijd snel voort.

Antwerp stond dan weer terecht voor Bengaals vuur in de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk (0-0). Ref Erik Lambrechts moest de partij even stilleggen in het begin van de tweede helft, omdat in het thuisvak Bengaals vuur was afgestoken. Door de hevige rookvorming was het zicht beperkt. Nadien kon het duel probleemloos voortgezet worden.

Het Bondsparket had voor beide clubs een boete van 3.000 euro voorgesteld, maar gezien de ernst van de feiten besliste de Geschillencommissie de straf voor STVV te verhogen. De vordering voor Antwerp werd wel gevolgd.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws