Dodelijk ongeval met gekantelde vrachtwagen: E19 na vier uur vrijgegeven

Op de E19 richting Brussel is de rijbaan dinsdagmiddag ter hoogte van het UZA in Edegem urenlang volledig versperd geweest door een vrachtwagen die door een klapband op zijn zij was beland. De chauffeur is daarbij overleden.

bap

© BFM

Het ongeval deed zich voor op de E19 rond 13.30 uur in Edegem. De bestuurder van de vrachtwagen werd uit het voertuig geslingerd en kreeg het gevaarte op zich. Wellicht is hij daaraan overleden. Er raakten geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval.

De weg was volledig versperd en de Craeybeckxtunnel richting Brussel was afgesloten. De E19 werd afgesloten vanaf de Antwerpse Ring. De opritten Wilrijk en Edegem waren dicht. Rond 17.30 uur werd de E19 vrijgeven.

De hinder op de E19, A12 en op de Antwerpse Ring was heel de namiddag groot. Ook op secundaire wegen zoals de R11 en de Prins Boudewijnlaan was het bijzonder druk. Agenten probeerden het verkeer er op drukke kruispunten in goede banen te leiden.

De takeling van de vrachtwagen nam heel wat tijd in beslag. Er was ook extra hinder omdat het wegdek schoongemaakt moest worden. Wagens die voorbij het ongeval reden, hadden voor oliesporen op de weg gezorgd.

Ongeval A12

Ook op de A12, dat als alternatief dient voor het verkeer dat richting Brussel moet, gebeurde dinsdagmiddag een ongeval ter hoogte van Aartselaar. Op de zijweg N177 reed een vrachtwagen er een auto in de flank die net van een parking kwam afgereden. Het is er aanschuiven van Antwerpen Oost tot in Aartselaar.

Foto's BFM

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie

Meer nieuws