© phu, bfs

Bestuurder die kleuter doodreed had geen geldig rijbewijs, zusje buiten levensgevaar

De 21-jarige autobestuurder die maandag het dodelijk ongeval in Sint-Niklaas veroorzaakte, wordt voorgeleid voor onopzettelijke doding, vluchtmisdrijf, onopzettelijke slagen en verwondingen en rijden zonder geldig rijbewijs. Dat bevestigt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De chauffeur verklaarde dat hij werd afgeleid door zijn passagier. “Daardoor kon ik de auto niet meer op de baan houden”.

bfs

(+) Drama Sint-Niklaas: criminelen op de vlucht maaien gezin van trottoir

De bestuurder, een 21-jarige Nederlander die in Sint-Niklaas woont, werd dinsdagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde die hem aanhield. Vrijdag moet hij voor de raadkamer verschenen. Volgens het parket van Dendermonde reed de man zonder geldig rijbewijs. “Hij is aangehouden op verdenking van onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen en verwondingen, sturen zonder geldig rijbewijs en vluchtmisdrijf.”

Passagier

Na het ongeval was de bestuurder weg gestapt, maar nadien keerde hij terug. Naar eigen zeggen wou hij verhaal gaan halen bij zijn passagier, een 21-jarige man uit Waasmunster met een zwaar politioneel verleden aan wie hij het ongeval toeschrijft en diens 24-jarige vriendin uit Waasmunster, die als derde persoon op de achterbank zat. De vrouw raakte door de klap zwaargewond. Ze werd na het ongeval door haar vriend zelf met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Temse

Volgens de bestuurder had hij het koppel, die kennissen van hem zijn, opgepikt om een ritje te gaan maken in Temse. De auto waarmee hij reed zou hij geleend hebben van een kennis in Nederland, die de wagen op haar beurt gehuurd had.

De man zou zwaar onder de indruk van de feiten zijn, en heeft spijt voor zijn daden. “Ik zal ermee moeten leren leven dat ik de dood van een kind veroorzaakt heb.”

Buiten levensgevaar

Het andere kindje, 8 jaar oud, is ondertussen buiten levensgevaar. De 42-jarige moeder werd gisteravond geopereerd maar verkeert nog steeds in kritieke toestand. Op de plaats van het ongeval werden intussen heel wat bloemen en rouwbetuigingen neergelegd.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio