Twee inzittenden dodelijk ongeval Sint-Niklaas bekend voor verkeersinbreuken en drugsfeiten

Twee inzittenden van de wagen die maandag in Sint-Niklaas een dodelijk ongeval veroorzaakte, staan bekend bij het gerecht voor verschillende feiten. Ondertussen wordt onderzocht of de bestuurder voor de aanrijding nog een ander ongeval met vluchtmisdrijf veroorzaakte.

rvs

Na het ongeval in Sint-Niklaas waarbij een personenwagen inreed op een moeder en twee kinderen op het voetpad, zijn de drie inzittenden van de wagen opgepakt. Een van hen keerde terug naar de wagen en ook de andere twee konden korte tijd later opgepakt worden. Wie van de drie de auto bestuurde toen het ongeval plaatsvond, is nog niet duidelijk.

Het gaat om twintigers uit Sint-Niklaas die ­bekend zijn bij politie en ­gerecht. Zeker twee van hen werd in het ver­leden al meermaals opgepakt en veroordeeld voor verkeersinbreuken en drugsfeiten.

De Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen onderzoekt of de wagen van de drie - een Kia met Nederlandse nummerplaat die waarschijnlijk daar gehuurd werd - ook betrokken was bij een ander ongeval met vluchtmisdrijf in de Heistraat in Sint-Niklaas. Daarbij werd een fietser aangereden. Mogelijk waren de drie gevlucht van dat ongeval toen ze de vrouw en haar twee kinderen aanreden.

De dodelijke aanrijding gebeurde rond 16.15 uur ter hoogte van de Lidl op de Antwerpse Steenweg in Sint-Niklaas. De auto week van zijn baan af en reed de drie personen aan op het voetpad. Eén kind van vijf overleefde het ongeval niet. De moeder en het andere kind raakten levensgevaarlijk gewond. De vrouw verkeert nog in kritieke toestand, maar het andere kind is buiten levensgevaar.