© Shutterstock

DISCUSSIE. Minder suiker en vet in onze voeding: bent u meer dan vroeger bewust bezig met gezond eten?

De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd, en meer vezels toegevoegd. Zo bevatten ontbijtgranen gemiddeld 5,8 procent minder suikers en 13 procent meer vezels dan vijf jaar geleden.

Lees ook: Meer vezels en minder suiker en vet in voeding dan vijf jaar geleden: “Mag nog ambitieuzer”

Ook in zuivel zit gemiddeld minder suiker (-3,8 procent) dan in 2012 door recepten van onder andere yoghurt, yoghurtdrinks, chocomelken en desserts aan te passen. Naast deze productgroepen werden ook initiatieven genomen voor andere producten zoals margarine, (room)ijs, suiker, bakkerijproducten, aardappelproducten, vleeswaren, snacks en nootjes.

Consumentenorganisatie Test Aankoop vindt het goed dat de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voeding verminderd is, maar benadrukt maandag in een reactie dat de voedingssector gerust nog wat ambitieuzer mag zijn.

Maar hoe gaat u met voeding om? Bent u meer dan vroeger bewust bezig met gezond eten?

Reageer via onderstaand formulier. Een selectie van de reacties wordt gebundeld in Gazet van Antwerpen.