© Chanel

Chanel lanceert make-uplijn voor mannen

Chanel heeft aangekondigd dat het na make-up voor vrouwen ook een aparte collectie voor mannen zal lanceren. Die kreeg de naam Boy de Chanel mee en wordt in de volgende maanden in de winkelrekken verwacht.

flb

Mannen die graag make-up dragen, kunnen voortaan ook bij het Franse modehuis Chanel terecht. Onder het alziend oog van Karl Lagerfeld lanceert het namelijk Boy de Chanel. Het gaat in eerste instantie om een foundation, een bruin potlood, een wenkbrauwpotlood en een lippenbalsem. Basisproducten dus, die in theorie ook gewoon door vrouwen gebruikt kunnen worden.

Chanel speelt daarmee in op de trend van meer inclusiviteit. De opkomst van heel wat wat bekende mannelijke beautybloggers zoals James Charles en Patrick Starr, die miljoenen volgers hebben, zou daar wel eens voor iets tussen kunnen zitten.

Wie nu al naar het dichtstbijzijnde beautydepartement wil hollen, moet nog eventjes geduld uitoefenen. De collectie is pas vanaf november online verkrijgbaar en in januari wordt die in de winkels verwacht.

NIET TE MISSEN