© BELGA

Team Dimension Data met Meintjes als kopman naar de Vuelta

Team Dimension Data heeft dinsdag zijn selectie voor de komende Ronde van Spanje (25 augustus-16 september) openbaar gemaakt. Het Zuid-Afrikaanse WorldTour-team mikt met klimmer Louis Meintjes op een goed resultaat in het algemeen klassement. Dimension Data nam geen landgenoten op in haar Vuelta-kern.

De 26-jarige Meintjes reed de voorbije jaren geregeld naar toptiennoteringen in grote rondes. In 2015 werd hij tiende in de Vuelta, in 2016 en 2017 reed hij telkens naar een achtste stek in de Tour. Vorig jaar beëindigde de Zuid-Afrikaan de Vuelta als twaalfde. “We hebben hard gewerkt en ons goed voorbereid op deze Ronde van Spanje”, legde Meintjes uit. “In de Ronde van Burgos toonden we als team op de goede weg te zijn. Met hezelfde team willen we in de Vuelta nu doorgaan op dat momentum. Ik voel me goed en ga proberen zo dicht mogelijk te eindigen in het algemeen klassement.”

Meintjes krijgt in het hooggebergte steun van Igor Anton en Merhawi Kudus. Voor de sprints rekent Dimension Data op de snelle Ryan Gibbons.

Voor onze landgenoot Serge Pauwels komt de Vuelta veel te vroeg. De Antwerpenaar brak zijn elleboog bij een val in de Ronde van Frankrijk. "Het bot heeft zes weken nodig om te herstellen", aldus Pauwels. "Begin september laten we een nieuwe scan nemen om te zien hoe het gesteld is met het herstel. Pas dan weet ik wanneer ik opnieuw mag koersen."

. Selectie Dimension Data:

Louis Meintjes (ZAf), Igor Anton (Spa), Merhawi Kudus (Eri), Ryan Gibbons (ZAf), Steve Cummings (GBr), Ben King (VSt), Johann van Zyl (ZAf), Amanuel Ghebreigzabhier (Eri)

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst van de Vuelta.

Meer sportnieuws