© Vum

Margriet Hermans ongerust over voormalig presentator Walter Capiau: “Hij is heel erg ziek”

Het gaat niet goed met Walter Capiau (80). De voormalige televisiepresentator is ongeneeslijk ziek en moet zware behandelingen ondergaan. “Walter is een vechter, maar ik vrees dat hij deze strijd zal verliezen”, zegt ex-collega en vriendin Margriet Hermans in ‘Dag Allemaal’.

nadb

Jarenlang was Walter Capiau één van de populairste televisiepresentatoren in ons land. Eerst bij de VRT, later bij VTM. Hij was het gezicht van legendarische programma’s als ‘Hoger, Lager’ en ‘Rad van Fortuin’.

© HT&D

Zes jaar geleden kwam hij echter in opspraak. Twee mannen vertelden toen dat ze als tieners waren aangerand door Capiau. Schoorvoetend gaf hij de feiten toe.

Nadien zou het voormalige tv-icoon zich nog maar zelden in het openbaar vertonen.

Ongeneeslijk ziek

Deze zomer zou hij daar nog eens een uitzondering op maken. Hij zou met vrienden en voormalige collega’s herinneringen ophalen aan de kust, waar hij sinds 2015 teruggetrokken leeft.

Helaas kregen de genodigden, voor het zover kon komen, te horen dat de afspraak niet kon doorgaan. Walter is ongeneeslijk ziek, zo blijkt, en het gaat echt niet goed met hem. De intensieve behandelingen die hij moet ondergaan, vreten aan hem.

“Walter is heel, heel ziek”, zegt ex-collega en vriendin Margriet Hermans. “Hij vecht tegen een ongeneeslijke ziekte. Walter is een vechter, maar ik vrees dat hij deze strijd zal verliezen...”

Weekblad ‘Dag Allemaal’ nam ook contact op met Walter Capiau zelf, maar hij liet weten zich niet in staat te voelen om te praten.