© GMAX AGENCY

Antwerp mogelijk vervolgd voor spandoek in Sterchele-minuut

Het bondsparket onderzoekt of het actie kan ondernemen tegen Antwerp voor het ‘Dood aan FCB’-spandoek, dat zondagmiddag tijdens Antwerp - Cub Brugge werd getoond op Tribune 2 van de Bosuil.

gegy

Op zich al een ­wansmakelijk spandoek, maar dit keer werd het dan nog ontrold tijdens de 23e minuut waarin de verongelukte Club Brugge-spits François Sterchele zoals gebruikelijk werd herdacht. Het bondsparket gaat bekijken of het bevoegd is om de club voor de ­Geschillencommissie te brengen en welke straf het kan vorderen.

In 2015 werd Standard vervolgd voor het ‘Red or Dead’-spandoek waarmee het Steven Defour - op dat moment speler van Anderlecht - ­viseerde. Toen kregen de Rouches een voorwaardelijke straf opgelegd van één wedstrijd achter gesloten deuren en een geldboete van 5.000 euro. Ook de Antwerpse politie is een ­onderzoek gestart naar de Antwerp-supporters die tegen Club Brugge Bengaals vuur afstaken en het ­bewuste spandoek binnen­smokkelden. De politie gaat de ­camerabeelden analyseren om de ­daders te identificeren.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws