Maatregel om parkeerdruk in stationsomgeving te ontlasten

Stad breidt blauwe zone in Zuid-Australiëlaan uit

Het schepencollege van Lier heeft beslist om de blauwe zone in de Zuid-Australiëlaan uit te breiden. Vanaf september zou de uitbreiding moeten plaatsvinden.

cvr

“De stationsomgeving kampt al langere tijd met een grote parkeerdruk. Om het bewonersparkeren te verzekeren, hebben we in de ruimere omgeving eerder betalend parkeren ingevoerd aan de zijde van het centrum en een blauwe zone aan de noordzijde richting Ring (Antwerpsesteenweg tussen tunnel en ovonde). Nadien bleek dat het parkeerprobleem zich verplaatst had naar de Zuid-Australiëlaan. Begin vorig jaar hebben we dan een blauwe zone ingesteld tussen de ovonde en de Rozenlaan”, zegt schepen van Openbare Ruimte Bert ­Wollants (N-VA).

Tot 17u

Het schepencollege besliste nu om vanaf september die blauwe zone uit te breiden tot Zuid-Australiëlaan 82 en 113. “De blauwe zone krijgt dezelfde aangepaste geldigheid als de andere blauwe zones, dus van maandag tot vrijdag van 9 tot 17u. Je kunt er van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 17u beperkt parkeren met een parkeerschijf. Bewoners binnen de blauwe zone kunnen met een bewonerskaart onbeperkt parkeren in deze zone. Als bewoner heb je recht op een gratis bewonerskaart. Die kan je online aanvragen via de website van Parkeerbeheer of halen in de Parkeerwinkel. De betrokken bewoners krijgen hierover nog een bericht in de bus”, belooft schepen Wollants.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio