Verkiezingen 2018 - Niel

© paul van roy

Partij doet oproep

CD&V wil meer vrouwen in gemeenteraad

CD&V pleit ervoor om in de volgende legislatuur meer vrouwen in de gemeenteraad te laten zetelen. De partij lanceert daarom een oproep naar de kiezer om ook op vrouwen te stemmen.

pvr

“Bij de verkiezingen mag je meerdere kandidaten op eenzelfde lijst een voorkeurstem geven. Het is dus perfect mogelijk om zowel een man als een vrouw – of meerdere vrouwen – een stem te geven”, aldus de CD&V-vrouwen.

Leen Wyn, Helga Schoonjans, Inge Ceuppens, Annelies Boost en Cindy Verschueren breken een lans voor een groter evenwicht in de gemeenteraad. Zij zijn ervan overtuigd dat een goed evenwicht tussen mannen en vrouwen een meerwaarde is.

“Momenteel zetelen er slechts vijf vrouwen in de gemeenteraad in Niel. Bij het begin van de legislatuur waren het er zeven, maar ook dat is nog maar net één derde. Dat is echt te weinig”, benadrukt Leen Wyn, tweede op de kieslijst. “In onze gemeente wonen er evenveel mannen als vrouwen. (Op 1 juni 2018 woonden er 5.204 mannen en 5.269 vrouwen in Niel, red.) Is het dan niet logisch dat er in de gemeenteraad ook een evenwicht is?”

“Wij hebben elk onze opleiding en onze achtergrond. We werken allemaal, hebben een gezin, hobby’s, interesses en eigen ideeën. Het is bijgevolg logisch dat vrouwen iets kunnen bijdragen tot de samenleving in onze gemeente. Daarom roepen we op om voor evenwicht te kiezen: als je een man een stem geeft, waarom dan ook niet een stem aan een vrouw?”

Verkiezingsnieuws