Inbreker wordt betrapt door politie, maar verwondt inspecteur met schroevendraaier

In deze winkel werd de inbreker betrapt. Foto: Theo Derkinderen

Inbreker wordt betrapt door politie, maar verwondt inspecteur met schroevendraaier

Print
Bornem -

De politie heeft zondagavond een inbreker kunnen arresteren na een inbraak bij doe-het-zelfzaak Fera, in de Lodderstraat in Bornem. De politie was opgeroepen voor een inbraakalarm in de winkel.

“Tijdens een controle in de winkel zelf werden de politieploegen geconfronteerd met een man die onder meer een schroevendraaier in zijn handen hield. De inspecteurs stonden met getrokken vuurwapen voor de betrokkene en maanden hem aan om op de grond te gaan liggen. Iets wat de betrokkene weigerde”, zegt Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket, afdeling Mechelen. “De inbreker sprong door een raam op de eerste verdieping en kwam zo op het terrein van de winkel terecht. Een inspecteur van de politie probeerde hem daar staande te houden, maar de man haalde uit met een stekend voorwerp. Daarbij raakte de inspecteur gewond aan haar hand.”

De verdachte vluchtte verder maar kon iets verderop worden overmeesterd.

Na de arrestatie doorzochten ploegen van de lokale politie Klein-Brabant en Mechelen-Willebroek het gebouw van Fera nog grondig, maar andere verdachten werden er niet aangetroffen. De verdachte is door de onderzoeksrechter aangehouden. Het parket laat weten dat het zwaar tilt aan geweld tegen politiemensen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio