KSK Heist bekert verder na strafschoppen

Foto: smb

Heist - Patro Eisden 1-1 (4-2)

KSK Heist bekert verder na strafschoppen

Print

Heist kon zich pas na strafschoppen kwalificeren voor de vijfde ronde in de Beker van België ten nadele van Patro Eisden. De ploeg van coach Stijn Stijnen was allerminst voor een schoonheidsprijs naar Heist gekomen.

Een mooie match is het zeker niet geworden. Dat liet Eisden ook niet toe, veel spelonderbrekingen. Heel veel gele kaarten, tijdwinst. Tot irritatie van het publiek, de coaches. Maar toch sleepten de bezoekers verlengingen uit de brand. Na negentig minuten met weinig doelgevaar.

In de verlengingen gebeurde het dan toch. Er werd zowaar gescoord. In de 100ste minuut nog wel, Ventose schilderde de bal op het hoofd van Webers en het stond 1-0. Renson kopte vijf minuten later aan de tweede paal de gelijkmaker binnen.

Strafschoppen dan en daarin mocht de thuisploeg beginnen met een bal op de paal van Janssens. Ook Eisden miste zijn eerste. Daarna zou Heist niet meer falen en Bart Webers trapte de beslissende tegen de netten. In de volgende ronde speelt Heist weer thuis. Tegen Menen-Wervik uit tweede amateur. Als die match gewonnen wordt, wacht een confrontatie met een eersteklasser.

HEIST: Van Aerschot, Wijns, Webers, Engelen, Ventose, Adesanya (67’ Orye), Troonbeeckx, Janssens, Englebert (97’ Benhamou), Tambeur en Regnier.

Gele kaarten (Heist): Tambeur, Regnier.

Meer voetbalnieuws