Waarom elke vrouw minstens zeven paar schoenen moet hebben

Foto: Steve Madden

Mode

Waarom elke vrouw minstens zeven paar schoenen moet hebben

Print
Denkt partnerlief bij elk pakje dat aan huis komt “Het is niet waar! Toch wéér geen nieuw paar schoenen?” laat hem dan vooral even dit artikel lezen. Een vrouw heeft minstens 7 paar goede schoenen nodig in haar garderobe. De reden? Het is beter voor je voeten en je schoenen. Als dat geen goed excuus is.

Je redt er je schoenen mee

Je had het misschien al door: 7 dagen = een volledige week. Dat betekent dat je elke dag andere schoenen moet dragen en ze best een volledige week laat rusten. Waarom dan? "Slijtage", aldus Jim Kass van schoenenmerk Allen Elmonds tegenover Business Insider. Niet enkel aan de buitenkant krijgen je schoenen het hard te verduren (regen, zon en modderige wegen zijn nefast voor élk paar stappers), ook de binnenkant heeft af en toe nood aan ontspanning. "Zweet zorgt niet alleen voor geurtjes, als je het niet voldoende laat opdrogen, zullen je schoenen uit hun vorm geraken waardoor ze minder ondersteuning geven. Creëer dus voldoende adempauze door ze een weekje niet te dragen."

Tip: Wil je ze sneller doen drogen? Vul ze dan op met krantenpapier om het vocht te absorberen of leg er een ongebruikt theezakje in. Zet lederen schoenen in geen geval bij de verwarming, dat beschadigt het leer!

Je vermijdt pijnlijke voeten

Niet enkel voor je schoenen, ook voor je eigen voeten is een rustmoment inlassen waardevol. Als je vaak dezelfde schoenen draagt, worden dezelfde drukpunten van je voeten te hard belast. Je draagt dus beter niet elke dag platte sneakers, espadrilles of sandaaltjes maar doet er goed aan soms eens af te wisselen met schoenen met een (kleine) hak. Zo gebruik je telkens andere spieren en drukpunten waardoor je pijnlijke voeten voorkomt.

Je voorkomt blessures

Een laatste reden om je schoenen een week aan de kant te zetten? Je gewicht zorgt ervoor dat de zolen van je schoenen steeds ingedrukt worden. Als je ze niet genoeg tijd geeft om terug z’n oorspronkelijke vorm aan te nemen, zal je dus steeds op een afgevlakte zool lopen. Zonder een goede zool krijg je geen goede ondersteuning en zal je tijdens het wandelen al snel rug- en kniepijn ondervinden.