Bijzondere foto toont lange weg van IVF, maar ook onbetaalbare beloning: “1.161 spuiten, 7 behandelingen en 3 miskramen, maar nu een dochtertje”

Foto: Packer Family Photography

Mama

Bijzondere foto toont lange weg van IVF, maar ook onbetaalbare beloning: “1.161 spuiten, 7 behandelingen en 3 miskramen, maar nu een dochtertje”

Print

Een IVF-behandeling kan lang duren, heel lang, en is voor de vrouw in kwestie allesbehalve vanzelfsprekend. “Je denkt: Oh, ik loop naar binnen en na negen maanden zullen we onze baby vasthouden.” Maar zo gaat het maar zelden.

“Ze hadden gevraagd of ze naalden mochten meenemen, maar het koppel kwam met twee dozen vol injectienaalden aanzetten, veel meer dan ik had verwacht”, zo liet de fotografe van de foto weten aan NOS.

Voor mama Patricia moest de foto dan ook een voortdurende herinnering zijn aan alle moeite die ze gedaan had enkel en alleen al voor de conceptie van haar dochtertje. “Het herinnert ons eraan hoe moeilijk het was om zwanger te worden.” Maar het moet niet alleen voor henzelf een herinnering vormen, ze willen ook dat hun dochtertje London er iets aan heeft: “Hopelijk leert London dat je nooit je doel mag opgeven. En dat zelfs als je geen hoop meer hebt je moet doorzetten, omdat er licht aan het einde van de tunnel is en je daar kunt komen.”

Het kostte hen vier jaar, 1.161 spuiten, 7 IVF-behandelingen en 3 miskramen, maar nu hun dochtertje er is, kan hen dat allemaal niet meer schelen. “Deze reis was moeilijk, maar het was de moeite waard”, aldus Patricia. Nochtans stond ze na de derde miskraam op het punt om op te geven. De dagelijkse injecties begonnen zwaar te wegen: “Ik was er klaar mee, en ik was klaar met de emotionele achtbaan.”

NIET TE MISSEN