Al zin in een reisje in de kerstvakantie? Zo vind je het goedkoopste ticket naar de zon

Foto: Shutterstock

Vakantie

Al zin in een reisje in de kerstvakantie? Zo vind je het goedkoopste ticket naar de zon

Print
Ben je er over aan het nadenken om in de kerstvakantie op reis te gaan? Dan is het handig om even de tips van Skyscanner, een website waarop je goedkope vliegtickets kunt vergelijken, in het achterhoofd te houden. Zo is er één vertrekdatum in het bijzonder die je beter vermijdt als je geen hopen geld wilt betalen.

Ok, de zomervakantie is nog steeds bezig, maar misschien ben je toch al eventjes reikhalzend vooruit aan het kijken naar een volgend tripje naar het buitenland. Traditiegetrouw zoeken heel wat mensen de zon op tijdens de koude wintermaanden en al zeker in de kerstvakantie. Zo is volgens Skyscanner 21 december de duurste dag van het jaar om op te reizen, want het is een datum die heel wat onder hen aanstippen in hun agenda.

Om niet met torenhoge kosten opgezadeld te zitten, onderzocht de website wanneer je best je vlucht boekt. En dat blijkt al heel snel te zijn, namelijk tussen 20 en 27 augustus. Volgens hen kun je zo'n 30 procent besparen als je tickets bestelt rond de 17 à 18 weken voor je van plan bent om te vertrekken. Hoe dichter je naar de kerstvakantie toe gaat, hoe duurder de kaartjes. Op 23 december zakken de prijzen al een beetje, maar dan verlies je natuurlijk wel twee dagen vakantie.

Ook deze tips hou je beter in het achterhoofd:

  • Surf in incognito modus als je naar vluchten op zoek gaat. Zo heeft je zoekgeschiedenis geen invloed op de prijzen die je worden aangeboden.
  • Kijk eerst naar de prijzen voor je de dagen kiest, je zult merken dat sommige dagen veel goedkoper zijn.
  • Boek je vlucht op een maandag, dat is de dag waarop vluchten normaal goedkoper zijn.
  • Hou de flash sales in de gaten, stel desnoods een alert in op je gsm. 

 

NIET TE MISSEN