Bodyguard van Diana haalt hard uit naar prins Harry

Foto: Isopix

Celebs

Bodyguard van Diana haalt hard uit naar prins Harry

Print
Nee, de voormalige bodyguard van prinses Diana vindt dat prins Harry het hele drama met zijn schoonvader Thomas Markle niet goed heeft aangepakt. Die situatie is al een tijdje aan het escaleren en Ken Wharfe is dan ook van mening dat Harry meer had kunnen doen. "De koninklijke familie is in fout. Ze hadden dat probleem eerder moeten detecteren", zegt hij in een interview met Yahoo.

In een laatste vlaag van woede heeft Thomas Markle in een interview met The Sun de Britse koninklijke familie "een sekte zoals Scientology" genoemd. Hij vindt het maar niets dat hij zijn dochter Meghan al sinds haar huwelijk niet meer heeft gehoord en naar eigen zeggen slecht behandeld wordt door de royals. Ook Samantha Markle, haar halfzus, gooit al een tijdje olie op het vuur. Zo zei ze onder meer dat Meghan de schuldige is als hun vader komt te sterven.

In Buckingham Palace houden ze alles liever binnenskamers en dus vinden ze het er naar verluidt maar niets dat Thomas en Samantha constant hun gal spuwen in de media. Maar volgens Ken Wharfe, die tussen 1987 en 1993 de bodyguard was van prinses Diana, treffen ze er ook zelf schuld aan en dat geldt volgens hem zeker voor prins Harry.

Geen domme kerel

"Hij is geen domme kerel", vertelt de voormalige bodyguard. "Hij heeft zelf al alles meegemaakt en vanop de eerste rij gezien hoe opdringerig de pers is. Hij heeft een ophaalbrug en een valhek als ze hem achtervolgen, maar Thomas niet. Niemand geeft een zier om hem. Daar kon Harry iets aan gedaan hebben."

Maar daar blijft het niet bij, ook de rest heeft boter op het hoofd volgens Wharfe. "De koninklijke familie is in fout. Ze hadden dat probleem eerder moeten detecteren, voor hun verloving of zelfs nog maar in het begin van hun relatie. Zo konden ze sneller op de bal gespeeld hebben. Dit zijn gewone mensen, afgescheiden en wonend in een ander land en plots trouwt hun dochter met een prins. Dit zou altijd een probleem geworden zijn."

NIET TE MISSEN