© GOYVAERTS/GMAX Agency

Hattrick Simon Vermeiren voldoende voor bekerkwalificatie Lierse Kempenzonen

Lierse Kempenzonen bekert komend weekend op het veld van Lommel. Na zijn moeizame première een week geleden op het eigen Lisp tegen Francs Borains, ging vrijdag Eendracht Termien voor de bijl in Lier. Een zuivere hattrick van Simon Vermeiren bezorgde de Pallieters een logische kwalificatie.

KuGu

Niet dat het aanvankelijk van een leien dakje liep. Meer dan een kwartier had Lierse Kempenzonen nodig om een eerste keer echt gevaarlijk te zijn, maar Boulaouali verslikte zich in de voorzet van Meeus. De bezoekers prikten tegen met een grote kans voor Gijzen, maar voor het overige was het toch vooral de thuisploeg die de overvloedige ruimte achter de Limburgse defensie zocht maar veel te weinig vond. Al scheerde een schot van Vermeiren nog wel de deklat en dreigde Meeus met een plaatsbal in de hoek. Wel overwicht, maar geen goals dus halfweg.

© GOYVAERTS/GMAX Agency

Meteen na de pauze was het toch bingo en niet toevallig heette de verlosser opnieuw Simon Vermeiren. De aanvaller legde een snedig getrapte hoekschop van Meeus haarfijn met het hoofd in de hoek. Met die treffer hadden de Pallieters overigens het grootste deel van het werk verricht. En kreeg het vol zijn kans om de score verder op te drijven. Bouaouali liet tot twee keer zo’n mogelijkheid liggen, maar Vermeiren toonde zich wel gulziger. Het uur voorbij werd de spits eindelijk eens op maat in het straatje gestuurd en Vermeiren bedankte meteen met een opwippertje en de 2-0 over de bezoekende goalie Bruno.

Minuten later had de aanvaller zelfs tot twee keer toe een hattrick in het vet liggen, maar eerst kreeg Luca Bruno het laatste woord en nadien werd zijn doelpunt afgevlagd. De goalgetter haalde toch zijn slag nog thuis, toen hij vijf minuten voor sluitingstijd alleen richting doel kon trekken en de 3-0 tegen de touwen mikte.

LIERSE KEMPENZONEN: Vits, D’Onofrio, Wils, Bastiaens, Nelissen, Maus (75’ Janssen), Buyens, Meeus, Da Silva, Boulaouali (68’ Molenberghs), Vermeiren.

EENDRACHT TERMIEN: Bruno, Vanoppen, Pulinx, Philipsen, Kroonen, Teker, Voom, Piras (83’ Opdekamp), Bloemen, Gijzen, Ulenaers.

DOELPUNTEN: 48’ Vermeiren 1-0, 68’ Vermeiren 2-0, 85’ Vermeiren 3-0.

GELE KAARTEN: Ulenaers, Vermeiren, Bastiaens.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Lonnoy.

TOESCHOUWERS: 2.100.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws