© EPA-EFE

David Goffin is helemaal terug: Belg maakt gehakt van Wimbledon-finalist

David Goffin (ATP-11) heet zich dinsdag voor de kwartfinales van het Masters 1.000-tornooi van Cincinnati (5.669.360 dollar) geplaatst. De 27-jarige Luikenaar deed dat door de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-6) in 1 uur en 16 minuten met 6-2 en 6-4 te verslaan.

Goffin had donderdag al tegen de runner-up van het US Open 2017 en Wimbledon 2018 moeten aantreden, maar toen werd de partij wegens regen uitgesteld. Voor onze landgenoot is de nummer zes van de wereld de eerste grote scalp die hij pakt sinds hij in de eerste ronde van Wimbledon werd uitgeschakeld. Het was al van half mei met Juan-Martin del Potro geleden dat hij nog eens van een top-tien speler kon winnen.

Om een plaats in de halve finales van het hardcourttoernooi in Ohio moet hij vrijdagavond al opnieuw aan de bak. Dat tegen diezelfde Juan Martin del Potro (ATP-3), die de Australiër Nick Kyrgios (ATP-18) versloeg in 7-6 (7/4), 6-7 (6/8) een 6-2.

David Goffin: “Ik voel dat het steeds beter gaat”

“Het was niet gemakkelijk na gisteren, toen we geen enkel balletje konden slaan wegens de regen”, verklaarde David Goffin. “Ik heb de hele dag doorgebracht op de club, wachtend. Ik heb me meermaals opgewarmd in de hoop te kunnen spelen, en ik was moe ‘s avonds bij mijn terugkeer op het hotel, terwijl ik geen bal geraakt had. Het was dus kwestie om me goed voor te bereiden, temeer omdat we vroeg gingen spelen. Maar ik ben heel goed begonnen aan de match. Ik moest meteen alert zijn op de returns, want hij serveert heel goed. Ik kon direct de break forceren en dat heeft me vertrouwen gegeven voor het vervolg.”

Goffin is dus uitstekend begonnen aan wat een marathondag moet worden in Ohio, aangezien hij later vanavond nog een tweede partij moet spelen tegen Juan Martin Del Potro (ATP-3).

“Hij stond veel langer dan ik op de baan”, vervolgt Goffin. “Ik won gelukkig in twee sets. Het is behoorlijk zeldzaam in het ATP-circuit om twee partijen op dezelfde dag te spelen. Dat zal misschien in mijn voordeel spelen op fysiek vlak, maar Del Potro serveert heel goed en op een snelle ondergrond zoals deze is hij heel efficiënt. Ik zal proberen om op hetzelfde elan verder te gaan. Ik voel dat het steeds beter gaat en ik hoop nogmaals een goede match te spelen.” .

MEER OVER David Goffin

Meer sportnieuws