© Photo News

Marianne Vos pakt uit in de Ladies Tour of Norway

De Nederlandse Marianne Vos (WaowDeals) heeft haar ambities om de eindzege in de Ronde van Noorwegen voor vrouwen over te doen vrijdag kracht bijgezet in de openingsetappe tussen Rakkestad en Mysen. Ze won alle bonificatiesprints en de rit.

Daags na de ploegentijdrit, die niet meetelde voor het algemene klassement, stond een rit van 127 kilometer op het agenda voor het vrouwenpeloton van de Ronde van Noorwegen, een wedstrijd die meetelt voor de WorldTour. WaowDeals controleerde in dienst van Vos de beginfase zodat ze meteen de eerste bonificatiesprint kon winnen.

Op de enige gecategoriseerde helling van de dag scheidde zich onder het initiatief van de Poolse Katarzyna Niewiadoma een groep van 33 koploopsters af. Daarin ging Karol-Ann Canuel aanvallen. De Canadese bouwde een voorsprong uit van driekwart minuut, maar kreeg in de spannende laatste hectometers de achtervolgende groep over zich heen.

In de sprint bergop die volgde, maakte Vos het af met een kleine marge op de Zweedse Emilia Fahlin. De Amerikaanse Coryn Rivera werd derde. Vos is uiteraard ook de eerste leidster in de Ronde van Noorwegen, die zondag al eindigt.

Meer sportnieuws