© Photo News

Jarlinson Pantano geeft forfait voor Vuelta door ‘kattenziekte’

Trek-Segafredo kan in de aankomende Ronde van Spanje (25 augustus-16 september) niet rekenen op haar Colombiaanse klimmer Jarlinson Pantano. De 29-jarige Pantano is besmet met toxoplasmose, een ziekte veroorzaakt door een microscopisch kleine, eencellige parasiet. De Colombiaan is al de tweede Trekrenner met het virus in één jaar. De Italiaan Fabio Felline kampte eerder ook al met de ‘kattenziekte’.

Pantano is aan zijn tweede seizoen bij Trek bezig en won afgelopen voorjaar nog een etappe in de Ronde van Catalonië. Twee weken geleden in de Ronde van Polen ging het echter mis. Hij moest ziek opgeven en nadien werden bloedtesten gedaan. “Die wijzen in de richting van toxoplasmose”, aldus ploegdokter Gaetano Daniele. “Het is onmogelijk te zeggen hoe lang Jarlinson buiten strijd is, maar hij mist zeker de Vuelta. Hij moet zoveel mogelijk rusten en zijn lichaam de kans geven te herstellen van de infectie.”

De Colombiaan zelf gaat mentaal door een moeilijke periode. “Om eerlijk te zijn, heb ik het zwaar momenteel”, liet hij optekenen. “Ik ben erg teleurgesteld, maar aan de andere kant ook opgelucht. We weten nu wat het probleem is en waarom ik al een tijd slecht reed. Ik ga nu focussen op mijn herstel om nadien te proberen zo snel mogelijk opnieuw resultaten te rijden.”

In september vorig jaar werd ook Pantano’s ploegmakker Fabio Felline gediagnosticeerd met toxoplasmose. Hij hervatte begin 2018, maar moest in april toch opnieuw in een rustpauze inlassen. Sinds juni koerst hij weer op volle kracht.

# Belga context ## Related picture(s) [Vuelta - CYCLING - FRA - PARIS - NICE]

## Related article(s) [Fabio Felline blijft sukkelen met toxoplas...]

## Related link(s) [Vuelta - link naar het persbericht van Trek]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Meer sportnieuws