© rr

© cdnv

1 / 2

CD&V trekt in twee kolommen naar kiezer

CD&V Zandhoven heeft zijn volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober rond. Ook de plaatsen liggen allemaal vast.

Kristin Matthyssen

CD&V Zandhoven gaat als CD&V naar de kiezer, maar spreekt ook over de “lijst van de burgemeester en de schepenen”, om het onderscheid te maken met de nationale politiek. "We willen aan de burger duidelijk maken dat het hier gaat om de lijst die de voorbije zes jaar in Zandhoven het beleid bepaald heeft", zegt burgemeester Luc Van Hove.

"We zijn fier dat we erg valabele kandidaten vonden, evenredig verdeeld in alle deelgemeenten, een mix van onze samenleving.Het zijn stuk voor stuk mensen die hun strepen reeds verdienden en hun verantwoordelijkheden opnamen in tal van verenigingen."

Opvallend: de CD&V gaat in twee kolommen naar de kiezer. Ook op de kiescomputers zal dit zo te zien zijn. Dat wil dus zeggen dat er twee kopmannen zijn (de burgemeester en eerste schepen Steven Van Staeyen). De andere uittredende schepenen trekken mee de twee kolommen. Dit impliceert ook dat ze de lijst afsluiten met meerdere sterke lijstduwers. Het gaat om Roosmarijn Sips en Jef Oorts, maar ook nieuwkomer Jelle Lauwereys. Ook de Massenhovense kandidaten Maria Van Rompaey (de vrouw van Richard Bastanie, voorzitter van de gemeenteraad, die afscheid neemt van de lokale politiek) en Gilbert Hellemans - de vader van oud-gemeenteraadslid Joke Hellemans die door een verhuis naar Zoersel niet meer opkomt - zijn visuele lijstduwers. Horizontaal vormen de kandidaten ook duo’s, per deelgemeente. "Dat maakt het voor de kiezer, die op meerdere kandidaten mag stemmen, gemakkelijker", zegt burgemeester en lijsttrekker Van Hove.

Indien verkozen, kunnen ook alle kandidaten effectief zetelen. Niemand is familie van elkaar.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio