Verkiezingen 2018 - Duffel

© RR

Nieuwe partij Volksliga wil één zetel

In Duffel neemt een nieuwe partij aan de gemeenteraadsverkiezing deel: VolksLiga. Het gaat om een onafhankelijke lijst die een lokale visie vertolkt, wars van partijpolitieke belangen.

CVR

Mike Van den Boogaert omschrijft zijn lijst als de eerste politieke lijst met inhoud en wil tegen oktober een volwaardig programma ontwikkelen. “Bij de andere partijen gaan deze verkiezingen over de consolidatie van hun postjes. Nochtans staat Duffel tijdens de piekuren stil, is het niet echt financieel aantrekkelijk wonen en lijkt men het sluikstorten niet te baas te kunnen. Het wordt tijd dat de dossiers aangepakt worden in plaats van dat ze blijven aanslepen.”

In Mechelen bestaat er al sinds december een afdeling van VolksLiga. Initiatiefnemer daar is Henning Van Duffel. Het is niet geheel toevallig dat Van Duffel ook in Duffel bondgenoten heeft gevonden. “De gemeente ligt mij na aan het hart.

Zoals mijn achternaam doet vermoeden, heb ik ook degelijk familie en kennissen in deze gemeente wonen. Ik ken de gemeente en sommige dossiers relatief goed, maar het is niet aan mij om te beslissen wat in Duffel moet veranderen”, benadrukt Van Duffel.

Net als in Mechelen is de ambitie van Volksliga om ook in Duffel minstens een zetel binnen te halen. De lijst zoekt wel nog volop naar kandidaten.

Verkiezingsnieuws