Oplegger vliegt in brand op oprit naar A12

Op de aansluiting van de N16 met A12 in Willebroek is een oplegger met recyclagemateriaal in brand gevlogen. De chauffeur kon de trekker nog afkoppelen en die in veiligheid brengen. In de oplegger zat oud elektromateriaal.

tdk

Een combinatie trekker met oplegger reed op de Koning Boudewijnlaan - de ring rond Willebroek - toen er brand ontstond in de oplegger. Verscheidene automobilisten merkten dat op en alarmeerden de chauffeur door te beginnen toeteren. De man zette zich aan de kant maar op dat moment woedde de brand al vrij hevig.

© BFM

“De trucker heeft de koelbloedige maar goede reflex gehad om zijn trekker nog los te koppelen en die in veiligheid te brengen”, zegt brandweerkapitein Eric Simon van hulpverleningszone Rivierenland. “Bij onze aankomst stond de oplegger, geladen met oude elektrotoestellen zoals flatscreens en computers, compleet in lichterlaaie. Verscheidene mensen hadden ook knallen gehoord. Die knallen kunnen afkomstig geweest zijn van de banden die stuksprongen of van de beeldbuizen die explodeerden door de hitte.”

De brand ging met een gitzwarte rookpluim gepaard die tot kilometers ver te zien was. Niemand raakte gewond. Omdat er veel rook vrijkwam, vroeg de politie om de ventilatiesystemen van de auto’s uit te schakelen. Aan omwonenden werd gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.

Mogelijk is het vuur ontstaan aan een batterij van een toestel in de lading goederen. Het ging om spullen die naar een recyclagepark werden gebracht.

De brand veroorzaakte grote verkeersproblemen in de omgeving van de Willebroekse ring en A12.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio