© Photo News

Cort Nielsen is de sterkste vluchter in BinckBank Tour, Rickaert mist leiderstrui door brute pech

Magnus Cort Nielsen heeft na een rit in de Tour de France nu ook een etappe in de BinckBank Tour op zijn palmares bijgeschreven. De rappe Deen van Astana was de sterkste van een kopgroep van vier die uit de greep van het peloton bleef tussen Sint-Pieters-Leeuw en Lanaken. De jonge Belg Jonas Rickaert leek op weg naar de leiderstrui, maar reed lek op vijf kilometer van de finish en botste vervolgens op de ploegwagen van zijn team Sport Vlaanderen - Baloise.

md

Op dag vijf van de BinckBank Tour ging het peloton voor het eerst over de 200 kilometer. 204,4 kilometer om precies te zijn lagen er tussen Sint-Pieters-Leeuw en Lanaken. De Fransman Alexis Gougeard (AG2R), de Deen Magnus Cort Nielsen (Astana), de Nederlander Julius van den Berg (SEG) en onze landgenoot Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen-Baloise) vormden de vlucht van de dag. Meer dan vier minuten bonus kregen de vier leiders nooit, maar het peloton – waar de samenwerking spaak liep – verkeek zich toch op de sterke beren vooraan.

In de bochtige finale geraakte voorin niemand meer weg. Jonas Rickaert was de pechvogel van de dag. De 24-jarige Belg leek op weg naar de leiderstrui, maar reed lek op vijf kilometer van de finish en botste vervolgens op de ploegwagen van zijn team Sport Vlaanderen - Baloise. Zo blijft in de leiderstrui in handen van de Sloveen Matej Mohoric (Bahrain-Merida).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De spurt met drie was een kolfje naar de hand van Magnus Cort Nielsen. De rappe Deen won eerder dit jaar al een rit in de Ronde van Oman, de Tour of Yorkshire en vooral in de Ronde van Frankrijk (van Milau naar Carcassonne) en sprintte ook in Lanaken vanop de kop af naar de overwinning.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zaterdag wacht de renners een etappe door Belgisch- en Nederlands-Limburg. Na de start in Riemst moet 182,2 km afgelegd worden om te finishen in Sittard-Geleen. De Binckbank Tour eindigt zondag met een rit door de Vlaamse Ardennen.

Top-vijf

1. Magnus Cort Nielsen (Astana)

2. Julius van den Berg (EF Education First)

3. Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale)

4. Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen-Baloise) +29”

5. Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) +33”

Bekijk hier de volledige uitslag en het klassement.

Meer sportnieuws