© IG

Flipflops met Chanel: het populairste schoeisel tijdens modeweek in Kopenhagen

Hoezo, flipflops zijn alleen verantwoord op het strand of op de zeedijk? In de Deense hoofdstad Kopenhagen denken ze er anders over. Tijdens de meest recente modeweek liep menig fashionista rond met teenslippers.

vwh

Als we het van modebewuste Deense dames mogen aannemen, dan zijn je flipflops - denk aan de meest basic modellen - uiterst modieus. Ze staan perfect in combinatie met lange jurken of met een wijde, geklede broek. Meer nog: de eenvoudige slipper wordt zelfs in één outfit gedragen met luxemerken zoals Chanel. Het ‘foute’ imago van het schoeisel lijkt bij deze verleden tijd.

© IG

Het is trouwens niet de eerste keer dan teenslippers opduiken aan de voeten van hippe vogels die de grootste modeshows afschuimen. Begin juli ging de Deense modeblogster Pernille Teisbaek naar de Parijse coutureweek in haar flipflops. De nieuwste mode kan dus ook perfect comfortabel zijn, zo blijkt.

Flipflops waren al een tijdje aan een comeback bezig in het fashion landschap. Popster Rihanna toonde in september vorig jaar haar interpretatie van het schoeisel met haar merk Fenty: flipflops met een hakje. Rapper slash ontwerper Kanye West dacht er hetzelfde over en stelde zijn Yeezy-teenslippers met hak voor aan de wereld via de voeten van vrouwlief Kim Kardashian.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty