Buschauffeur krijgt lof voor snelle reactie nadat ze verdwaald meisje op straat ziet wandelen

Een buschauffeur in de Amerikaanse stad Milwaukee was eerder deze maand de reddende engel van een tweejarig meisje. Diana Serrano zag de kleuter op een drukke straat lopen en aarzelde geen moment om haar op te vangen. Intussen krijgt ze van overal ter wereld lof voor haar snelle reactie.

kmlo

Het incident gebeurde op maandag 4 augustus, net na zes uur ’s avonds. Serrano was met haar bus door Lapham Boulevard aan het rijden toen ze opeens het meisje in de gaten kreeg. Ze was zichtbaar verdwaald. Een man die net voor de bus reed, besloot alvast het meisje van de straat te halen, maar moest haar vervolgens al snel afgeven aan Serrano. “Hij vertelde me dat hij naar zijn werk moest en niet lang kon wachten”, aldus de buschauffeur in een persmededeling.

© KameraOne

De dame had gelukkig meer tijd voorhanden. Ze nam de kleuter mee in de bus en verwittigde de politie. In de tussentijd probeerde ze het meisje te kalmeren met wat foto’s van puppies op haar smartphone. “Eén van mijn dochters heeft sinds kort een schattige puppy”, verklaarde Serrano. “Ik wist dat enkele foto’s van het hondje haar zouden helpen om even de gedachten te verzetten.”

Uit huis geslopen

Tien minuten later dook de moeder van het meisje op. Uit onderzoek bleek achteraf dat de kleuter naar buiten was geslopen toen haar ouders nog aan het slapen waren. De moeder was in ieder geval Serrano erg dankbaar voor de goede zorgen.

Het is verre van de eerste keer dat de buschauffeurs van Milwaukee County Transit System verdwaalde kinderen opvangen in hun bussen. In amper twee jaar tijd vielen acht vergelijkbare situaties te noteren.

Nu in het nieuws