© BELGA

Quick-Step met Viviani als kopman en drie landgenoten naar Vuelta, Bora trekt met Sagan naar Spanje

Quick-Step Floors heeft vrijdag zijn selectie voor de komende Ronde van Spanje (25 augustus-16 september) bekendgemaakt. De Belgische WorldTour-formatie rekent op spurtbom Elia Viviani voor ritzeges. Met Laurens De Plus, Dries Devenyns en Pieter Serry werden drie landgenoten geselecteerd. Bora-Hansgrohe kan dan weer uitpakken met de aanwezigheid van Peter Sagan.

LEES MEER. Voorlopige deelnemerslijst Vuelta

De Vueltakern van Quick-Step wordt vervolledigd door de Denen Kasper Asgreen en Michael Morkov, de Spanjaard Enric Mas en de Italiaan Fabio Sabatini.

Voor ritzeges wordt in eerste instantie gekeken naar spurtkoning Viviani. De Italiaan werd eind juni nationaal kampioen en won verder dit seizoen ook onder meer vier etappes in de Giro, de Driedaagse De Panne en twee ritten en het eindklassement in de Ronde van Dubai. “Elia is de kaart die we trekken in de massasprints”, bevestigde sportdirecteur Rik Van Slycke. “Hij krijgt Fabio (Sabatini, red) en Michael (Morkov, red) in steun. Zaak wordt om voorzichtig om te springen met onze krachten in deze Vuelta. Het deelnemersveld is van een zeer hoog niveau en er zijn een heel aantal verraderlijke etappes bij. Ze lijken in eerste instantie vlak, maar zijn dat niet. Verder kunnen ook de wind en hitte een grote rol spelen in het werdstrijdverloop.”

Met Kasper Asgreen (23), Laurens De Plus (22) en Enric Mas (23) telt het team drie youngsters. Vooral van die laatste wordt in eigen land het één en ander verwacht. “Enric start in een vrije rol”, aldus Van Slycke. “We leggen geen druk op hem, we zullen wel zien of hij voor een klassement zal rijden of niet. Voor Laurens geldt eigenlijk hetzelfde. Hij maakte vorig jaar in de Giro indruk in het klimwerk. Kasper van zijn kant is aan zijn eerste Grote Ronde toe, een grote en belangrijke stap in zijn carrière.”

Selectie Quick-Step:

Kasper Asgreen (Den), Laurens De Plus (BEL), Dries Devenyns (BEL), Enric Mas (Spa), Michael Morkov (Den), Fabio Sabatini (Ita), Pieter Serry (BEL), Elia Viviani (Ita)

Peter Sagan kiest Vuelta als voorbereiding op WK

De Slovaak Peter Sagan heeft zijn deelname aan de Vuelta bevestigd, zo maakte zijn team Bora-Hansgrohe vrijdag bekend.

© BELGA

“De Vuelta past perfect in mijn voorbereidingen op het WK in Innsbruck”, liet de drievoudige wereldkampioen weten. Daar hoopt hij voor de vierde keer op rij wereldkampioen wielrennen te worden.

De 28-jarige Sagan liet eerder al doorschemeren in de Vuelta te zullen starten, voor het eerst sinds 2015. Op het EK in Glasgow moest hij vorig weekend nog opgeven omdat hij nog last ondervond van een valpartij tijdens de Ronde van Frankrijk. Vooraleer Sagan naar Spanje trekt, rijdt hij eerst nog de Cyclassics in Hamburg.

Bora-Hansgrohe: Peter Sagan (Svk), Marcus Burghardt (Dui), Rafal Majka (Pol), Lukas Pöstlberger (Oos), Emanuel Buchmann (Dui), Michael Schwarzmann (Dui), Davide Formolo (Ita), Jay McCarthy (Aus)

LottoNL-Jumbo mikt op twee klassementsrenners, ook De Tier mag mee

Ook LottoNL-Jumbo heeft vrijdag zijn achtkoppige selectie voor de Ronde van Spanje bekendgemaakt. Het Nederlandse WorldTour-team start met klassementsambities voor Steven Kruijswijk en de Nieuw-Zeelander Georg Bennett. Danny van Poppel mag zijn kans gaan in de massasprints. Van Belgische zijde start Floris De Tier.

© Photo News

De 31-jarige Kruijswijk reed in de voorbije Tour naar een knappe vijfde stek. In 2016 leek hij lange tijd op weg naar eindwinst in de Giro, toen een late val roet in het eten gooide en hij nog wegzakte naar de vierde plek. De 28-jarige Bennett liet de voorbije Giro een toptiennotering optekenen (achtste). Hij werd twee jaar geleden ook al tiende in de Vuelta en won vorig jaar de Ronde van Californië.

De snelle Van Poppel, nog altijd maar 25, won dit seizoen Halle-Ingooigem en een etappe in de Ronde van Valencia. Hij schreef in 2015 al eens een Vueltarit op zijn palmares. Voor Floris De Tier (26) lijkt vooral een rol in dienst van de ploeg weggelegd.

. Selectie LottoNL-Jumbo:

George Bennett (NZe), Lars Boom (Ned), Flores De Tier (BEL), Steven Kruijswijk (Ned), Sepp Kuss (VSt), Tom Leezer (Ned), Bert-Jan Lindeman (Ned), Danny van Poppel (Ned)

Meer sportnieuws