© Shutterstock

Dankzij dit simpele trucje krijg je het rustig in elke tuin (ook in de stad)

Hoe mooi een tuin ook is: als die net naaste een drukke weg ligt, hoor je sowieso ruis van het verkeer. Maar volgens de Britse tuinarchitect Stuart Craine kun je dat lawaai verminderen met een simpel trucje…

vwh

In een interview met Homes&Property onthult hij dat hij in Londense stadstuintjes graag met water werkt. Want stromend water filtert geluiden uit het verkeer en het kabbelen van water schept rust. “Het is uitzonderlijk ontspannend”, zegt hij. En als het in het drukke Londen helpt, dan kun je het trucje overal toepassen.

© Shutterstock

Als je plant om een beetje kabbelend water in je tuin te voorzien, ga je volgens Craine best niet voor een stalen constructie omdat die passé zijn. Hij geeft de voorkeur aan een waterval in natuurlijke materialen zoals brons, koper of leisteen omdat die in de meeste tuinen passen.

© Shutterstock

In kleine ruimtes zoals binnenplaatsen of op balkons kan een eenvoudige, op zichzelf staande fontein water in een halve schaal gieten. Ook deze kleine accessoires kunnen volgens de expert heel rustgevend zijn.

© Shutterstock

NIET TE MISSEN