© Facebook

Mama toont de rauwe werkelijkheid na haar bevalling: "Ik kan zelfs niet zitten om te eten"

Heel af en toe doorprikt een dappere mama op sociale media de roze wolk en toont ze hoe het moederschap er ook kan uitzien. Autumn (22) post een foto genomen twee dagen na de geboorte van haar dochtertje Layla: "Had iemand me maar verteld wat me allemaal te wachten stond."

elvh

Autumn Benjamin is 22 en net bevallen van haar dochtertje Layla. De foto die ze post op Facebook heeft haar vriend Kevin genomen twee dagen na de bevalling. Ze probeert rechtopstaand te eten tijdens de borstvoeding. Zitten doet te veel pijn. Ze draagt een grote ziekenhuisonderbroek omdat ze nog steeds heel hard bloedt. Haar blik spreekt boekdelen.

Huilen onder de douche

"Niemand had me verteld dat mijn buik niet meteen zou verdwijnen. Niemand had me verteld dat ik bijna zou doodbloeden. Niemand had me verteld dat ik uren zou wenen omdat mijn dochter er eindelijk was! Samen met het besef dat ze niet meer in mij zat en dat ik haar dus niet meer kon beschermen. En dat is een vreselijk gevoel!"

Pijn (bij het plassen)

"Ik denk dat Keven ook even niet goed wist wat hem overkwam. Zeker niet toen hij me moest vasthouden in de ziekenhuisdouche omdat ik zo hard aan het huilen was."

"En zoveel pijn! Ik ben volledig gescheurd, links en rechts en boven en onder. De weken nadien kon ik niet wandelen of zitten. Ik droeg voortdurend van die grote pampers. Kevin moest me helpen met alles, zelfs met plassen."

"Wat een offer is het, dat mama-zijn. Je moet alle schaamte laten varen, zeker als je tijdens het plassen iemand moet vragen om warm water downunder te gieten omdat het zo brandt. Uren spendeer je aan het voeden van je kleine baby. Die borstvoeding moet lukken! Alle spurtjes en krampjes onderga je. Je probeert je geduld te bewaren... Mama's zetten hun eigen leven on hold voor dat kleine wezentje. Spreek nooit kwaad over een mama. Je weet nog de helft niet!"

"Ik was Autumn. Grappig, gek, uitbundig. Nu ben ik Layla's mama. En ik heb daar vrede mee. Ik vind het ok." Autumn geeft toe dat ze getwijfeld heeft om deze rauwe post online te zetten, maar ze doet het toch. Omdat ze ook de mindere kantjes van het moederschap wil laten zien. Ze kreeg dan ook al 156.000 likes.

NIET TE MISSEN