© *

Grillen op Ibiza met Sofie Dumont

Van dit hapje beginnen de ogen van je kinderen te blinken

Chef Sofie Dumont heeft maar twee dingen nodig voor een perfecte zomer: een vakantie op Ibiza en een barbecue. Die deelt ze graag met haar gasten in de reeks 'Happy Moments in Ibiza'. In de zevende aflevering komt haar dochtertje Grace langs, die ze trakteert op een funky burger met ogen en een kindvriendelijk aperitief met het snoepgoed.

Ken jij het heerlijke receptenplatform van Sofie Dumont al? Surf naar www.sofiedumont.be voor meer lekkers!

KINDERBARBECUEIngrediënten (voor 6 personen)

Burgers

- 6 zachte grote hamburgerbroodjes- 6 grote kippenhamburgers - verse mayo- 3 geraspte wortels- 2 grote zoetzure augurken in langwerpige schijfjes- 48 kleine mozzarellaballetjes- 48 kappertjes

Gegrilde maïskolven met kaas- 6 stuks verse maïs, 10 minuten gaar gekookt- olijfolie- parmezaankaas

Bereidingswijze

Gegrilde maïskolven met kaas

1. Masseer de maïskolven met olijfolie en gril ze goudbruin.2. Overstrooi ze met de parmezaankaas

Burgers

1. Bak de burgers gaar op de plancha.2. Maak oogjes van mozzarellabolletjes en kappertjes. Steek de kappertjes op een prikkertje en steek ze door de mozzarellabolletjes.3. Rasp de wortel voor het haar. Je kan dit ook met een dunschiller doen zoals grace het doet.4. Gril de broodjes crispy, reken 1 minuut aan elke kant.

Afwerking

1. Smeer de broodjes in met mayonaise en leg de burger erop.2. Leg nu 4 schijfjes augurk dwars voor het tongetje, voorzie de geraspte wortel voor het haar.3. Leg de deksel van het broodje erop en prik de oogjes en elke tong erop.4. Snijd de burger in vier - hallo funky monstertjes!

MarshmellowlimonadeIngrediënten (voor 6 personen)

Limonade

- 10 marshmellows- 10 aardbeien- 2 snuifjes vanillesuiker of 1 vanillestokje- sap van 2 citroenen- 200 ml ice tea perzik of spuitwater- 50 ml suikersiroop

Bereidingswijze

1. Blend marshmellows, aardbeien, vanillesuiker, suikersiroop en citroensap 3 minuten.2. Giet de limonade in een glaasje met ijs en werk af met ice tea en een marshmellow uit het kampvuur.

Tip: bij de limonade kan je ook spuitwater gebruiken voor het prikgevoel

Meer inspiratie van Sofie Dumont vind je op Facebook, Youtube en Instagram!

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Eten & Drinken