© Archiefbeeld svh

Man onder invloed rijdt aan hoge snelheid door Bruul en brengt voetgangers in gevaar

De lokale politie heeft een Fransman opgepakt die donderdagochtend tegen hoge snelheid door de Mechelse Bruul is gereden. Fietsers en voetgangers ontsnapten aan een aanrijding. De man was onder invloed van drugs en drank.

Leo De Nijn

De politie Mechelen-Willebroek werd door een getuige omstreeks halfacht gebeld. De agenten konden de Franse bestuurder in de Keizerstraat aan de kant zetten. Een ademtest toonde aan dat de 53-jarige bestuurder te veel gedronken had en onder invloed was van drugs. Een ademanalyse bracht uitsluitsel: 0,80 promille alcohol in het bloed en hij was onder invloed van cannabis en cocaïne. Hij was zodanig onder invloed dat hij ondergebracht werd in de cel ter ontnuchtering.

De man moest onmiddellijk een boete van 420 euro betalen voor de strafbare alcoholopname in het verkeer. Voor het sturen onder invloed van verdovende middelen werd een dokter gevorderd voor een bloedproef, maar die heeft de man geweigerd.

Hij was ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Zijn auto werd in beslag genomen, tot hij de politie een geldig rijbewijs kan tonen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio