© AP

Elise Mertens klopt nummer drie van de wereld en stoot door naar kwartfinales in Cincinnati

Elise Mertens (WTA 15) is er donderdag in geslaagd zich te kwalificeren voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in Cincinnati (hardcourt/2.874.299 dollar).

De 22-jarige Limburgse haalde het na 1 uur en 43 minuten in twee sets tegen de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 3), dit voorjaar verliezend finaliste op Roland Garros en vorig jaar winnares op de US Open. Het was het eerste duel tussen beide speelsters. Het werd 7-6 (10/8) en 6-2.

© USA TODAY Sports

Mertens speelt later op de dag in Cincinnati ook nog het dubbelspel. Ze komt, aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs, in de kwartfinales uit tegen het eerste reekshoofd, de Tsjechische tandem Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova.

"Het is fantastisch om op deze manier te kunnen winnen van Sloane, een speelster die al een grandslamtitel op haar palmares heeft staan", verklaarde Mertens na afloop. "Dit geeft echt vertrouwen. Ik heb echt een goeie wedstrijd achter de rug, zonder al te veel fouten. Zij geeft niet veel weg, dus hangt het allemaal van je eigen spel af. En dat was goed vandaag."

In de kwartfinales wacht voor Mertens een duel met de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 6), die de Française Kristina Mladenovic (WTA 57) uit het toernooi kegelde. Het wordt het eerste duel tussen de 22-jarige Mertens en de 28-jarige Kvitova. "Zij is een uitstekende speelster die aan een mooi jaar bezig is en bovendien is zij linkshandig. Ik kijk echt uit naar dit duel."

Meer sportnieuws