Cannabisplantage ontdekt na uitslaande brand in dakappartement

Boven het restaurant ’t Fonteintje, op de hoek van de Kerkstraat en de Lammekensstraat, was er vrijdagmorgen iets voor 7 uur een uitslaande brand in een dakappartement. De rookwolk was van ver waar te nemen. Bij de brand werd een cannabisplantage ontdekt, bevestigt de politie. Na de brand ontplofte ook een gasfles.

sare, jtp

De politie van Antwerpen kreeg iets voor 7 uur melding van de uitslaande brand. “Bij het ter plaatse komen werd de uitslaande brand op het dakappartement vastgesteld. De rook steeg boven de stad uit en was van ver waar te nemen. De bovenste verdieping is helemaal uitgebrand”. Daar werd een cannabisplantage ontdekt. Volgens onze bronnen zou het om een 150-tal planten gaan.

“De brandweer was zich nog aan het installeren toen een luide knal klonk”, zegt buurtbewoonster Annie Cautreels die haar hond aan het uitlaten was in de Kerkstraat. “Daarna sloegen de vlammen metershoog uit.” De luide knal is te wijten aan het ontploffen van een gasfles toen de brand al bezig was. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Pas tegen 7.15 uur kon de brandweer ook op de eerste verdieping controle doen naar slachtoffers, maar er raakte niemand gewond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BFM

© Mischa Bludts

© sare

© sare

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio