© De Buurtpolitie

‘De Buurtpolitie’ krijgt broertje in het ziekenhuis

De makers van De Buurtpolitie gaan een nieuwe gelijkaardige reeks maken voor VTM. In die nieuwe reeks geen politieagenten of misdrijven, maar wel dokters en patiënten in een ziekenhuis.

tdl, bpr

Op maandag 3 september gaat op VTM het tiende seizoen van De Buurtpolitie van start, in combinatie met nieuwe afleveringen van Open Keuken met Sandra Bekkari. De Buurtpolitie heeft VTM sinds de start in 2014 geen windeieren gelegd: het programma is in de vooravond een echt kijkcijferkanon. Met dat succes in het achterhoofd is het geen verrassing dat productiehuis Zodiak Belgium voor VTM aan een nieuw programma werkt in hetzelfde genre. Volgens scripted reality betekent het dat de reeks eruitziet als een ‘leven zoals het is’, maar eigenlijk werkt met een scenario en met acteurs.

Waargebeurde verhalen

De nieuwe reeks zal zich afspelen in en rond een ziekenhuis, met artsen en patiënten. Net zoals De Buurtpolitie zal de reeks gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Dat doet uiteraard denken aan Echte Verhalen: de Kliniek, een reeks die een aantal dokters – gespeeld door acteurs – volgt in een Vlaams ziekenhuis. Echte Verhalen: de Kliniek liep twee seizoenen in 2013 en 2014, maar de reeks kwam qua populariteit nog niet aan de enkels van De Buurtpolitie. Wellicht zal de nieuwe ziekenhuisserie op dat vlak meer op De Buurtpolitie lijken, met duidelijker herkenbare personages. De nieuwe reeks zal ten vroegste in 2019 op VTM te zien zijn.

Nu in het nieuws