Aanleg fietssuggestiestroken in Eikenstraat en Kapelstraat start vandaag

Vandaag, vrijdag, worden in de Kapelstraat in Terhagen en in de Eikenstraat in Reet fietssuggestiestroken aangelegd. Een speciale verkeersregeling is tijdens de werken van kracht.

jw

In 2012 werd het eerste deel van de Kapelstraat heraangelegd, waarbij vooral veel aandacht ging naar een veilig en afgescheiden tweerichtingsfietspad. De tweede fase, tot tegen de grens met de gemeente Boom, is in voorbereiding. In afwachting van de uitvoering hiervan wil het gemeentebestuur een fietssuggestiestrook aanbrengen aan de zijde van de Terhagenlei, tussen het huisnummer 124 en de grens met de gemeente Boom, in het verlengde van het fietspad. Het verkeer moet over een versmalde weg rijden.

Later volgt een gelijkaardige strook langs de kant van de Polder. Hiervoor wacht het bestuur wel eerst op de uitvoering van herstellingswerken van de asfaltbedekking door nutsmaatschappijen.

Ook in deelgemeente Reet zal de aannemer vandaag fietssuggestiestroken aanleggen. In de Eikenstraat zal tijdens die werken een plaatselijke omleiding en/of eenrichtingsverkeer gelden.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio