Zaterdag en zondag staat alles in het teken van Amerikaanse cultuur

Tweede editie American Days wordt nog groter

In de Slachthuislaan in Mechelen vindt dit weekend de tweede editie plaats van American Days. Zowel zaterdag als zondagnamiddag staat alles

in het teken van de Amerikaanse cultuur en wordt de buurt omgetoverd tot een grote

kermis met allerlei attracties.

Ward Bosmans

American Days is een initiatief van een vriendengroep rond de Mechelse Tiffany Verbond van café De Zwaan. Zij willen via dit evenement hun eigen passie delen met een groot publiek. Vorig jaar zakten zo’n drieduizend mensen af naar de Slachthuislaan. Na het succes van de eerste editie komt er dus een vervolg. “Het is begonnen met een zot idee”, zegt Tiffany. “We wilden voor de klanten van ons café een speenvarken aan het spit klaarmaken en tegelijkertijd enkele Amerikaanse oldtimers uitnodigen. Het enthousiasme in mijn vriendenkring en bij onze klanten was zo groot dat ons oorspronkelijk idee uitgroeide tot deze tweedaagse.”

Het speenvarken en de oldtimers zijn weer aanwezig, maar ondertussen is het een Amerikaanse kermis geworden. Dat betekent meerdere kermisattracties, liveoptredens, maar ook verschillende marktstandjes met Amerikaanse spulletjes. Voor de link met Mechelen zorgen brouwerij Het Anker en Huis Windels. Ook op het podium staan bands uit Mechelen. Toegang is gratis.

www.americandays.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio