Opschorting van straf voor aangetroffen telescopische wapenstokken

Jordan B.M. uit Willebroek heeft van de rechtbank een tweede kans gekregen. De procureur had de minimumstraf van 800 euro boete met uitstel gevorderd, maar daar is rechter Vanhooncker niet op ingegaan. B.M. komt weg met een opschorting gedurende drie jaar, gekoppeld aan probatievoorwaarden.

ldn

De jongeman uit Willebroek stond terecht voor het bezit van twee telescopische wapenstokken. Deze werden door politie-inspecteurs gevonden bij een huiszoeking in de slaapkamer van de beklaagde. “Nadat de beklaagde op heterdaad was betrapt bij een fietsdiefstal, voerde de politie bij hem thuis een huiszoeking uit. Daar werden de verboden wapens gevonden”, klonk het nog in de vordering van procureur Claessens. De aanklager merkte ook op dat B.M. nooit opdaagde voor een verhoor bij de politie van Willebroek, waardoor het parket de beklaagde ook geen minnelijke schikking kon toesturen.

De beklaagde had spijt en gaf de feiten toe. “Ik wil mijn strafregister, nu ik in mijn laatste leerjaar Toerisme zit, graag blanco houden”, zei B.M.. De rechter was bereid hem deze ene kans ook te geven. De magistraat koppelde er wel voorwaarden aan om op deze manier een stok achter de deur te houden. Wanneer B.M. die voorwaarden niet naleeft, wacht hem een nieuw proces.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio