Blauwalg gooit roet in het eten

Geelse Kajakvaarders schrappen driedaagse

De Internationale Kajakwedstrijden die vandaag op het kanaal Herentals-Bocholt in Geel-Ten Aard zouden starten, zijn door de Geelse Kajakvaarders (GKV) wegens de blauwalgen geschrapt.

ho

Wat de Geelse Kajakvaarders vorige week nog vreesden, is intussen waarheid geworden: het probleem met de blauwalgen op het kanaal Herentals-Bocholt is niet tijdig opgelost geraakt. Meer nog: op bepaalde plaatsen zijn de bacteriën nog meer aan het woekeren geslagen. Daardoor blijft het verbod op zachte recreatie op het water nog zeker tot begin volgende week verboden. Dat betekent ook: niet kajakken en kanovaren.

“We hoopten dat het weer erg zou verslechteren zodat het ­water afkoelt. Dat blijkt de enige ­manier om van die blauwalgen af te geraken. Maar dat is dus niet het geval”, zegt Joris Bockx van de Geelse Kajakvaarders.

Voor de GKV is dat een forse streep door de rekening. Niet alleen stoppen de leden enorm veel energie in de voorbereidingen van de driedaagse, ook halen ze er het gros van de inkomsten voor hun werkingskas uit. De club vreest ook een aantal leden door de inactiviteit te verliezen. De groep was net aangegroeid van 160 tot 220 sportievelingen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio