© BFM

Bisschoppenhoflaan opnieuw onder water na waterlek: “Ons zorgenkindje”

Op de Bisschoppenhoflaan in Deurne is donderdagavond een lek in de waterleiding ontstaan, waardoor enkele bewoners nog tot vrijdag zonder water zitten. “De Bisschoppenhoflaan is ons zorgenkindje”, geeft Chris Janssens van water-link toe.

SaRe

“Door een lek in de waterleiding stonden twee rijvakken in de richting van Wijnegem onder water”, bevestigt brandweerwoordvoerster Jasmien O.

Water-link, de beheerder van het waternet, kwam donderdag ter plaatse. Ook vrijdag wordt verder gewerkt om de nodige herstellingen uit te voeren. “De leidingen zijn er allemaal vernieuwd en we zijn nu bezig met de laatste huizen aan te sluiten op de nieuwe leiding”, aldus Chris Janssens van water-link.

Tot dan zitten 32 huisnummers, en een veelvoud aan gezinnen, nog aangesloten op de oude leiding. “Donderdagavond is in die oude leiding een spontane breuk ontstaan”, zegt Janssens. “We zijn nu bezig met de herstelling en hopen dat die vandaag (vrijdag, red.) afgerond is.” De huizen aan de even kant van de Bisschoppenhoflaan, van 154 tot 218 hebben voorlopig geen water.

Op twee straathoeken zijn tijdelijke kraantjes gezet om water te halen. Later vandaag komen er ook containers met drinkwater. “Na de herstelling zal het water nog even ondrinkbaar blijven”, zegt Janssens. De straat heeft de afgelopen jaren al meerdere keren onder water gestaan na een waterlek.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio