© rr

Optredens en kunst zorgen voor extra sfeer

Kattenfeesten ruilen vuurwerk voor lasershow

De Kattenfeesten vormen de jaarlijkse hoogdag voor de Meerhoutenaren. Op het dorpsplein zorgen een kermis, een programma vol muziek en de eigenzinnige kunst van Tarmac voor een topfestijn.

ho

De Kattenfeesten palmen zaterdag 18 augustus vanaf 15u het marktplein van Meerhout in, waarbij de karakteristieke kiosk het kloppende hart vormt van een feestdag vol muziek. Op de affiche prijken namen als Domino, Lost Heroes, The Bizzy Bees en JackoBond die het werk van ­Marva vertolkt. Naar goede gewoonte is er ook een markt vol standjes van lokale handelaars en verenigingen, met daarnaast straat- en kinderanimatie.

Vzw Tarmac toont in zijn atelier de gelegenheidstentoonstelling Pikkendief. In de oude pastorie is een beperkt aantal grote werken te bewonderen, die bij menig kunstliefhebber wel een belletje doet rinkelen. De Tarmacleden gaven aan enkele imposante kunstwerken een eigenzinnige interpretatie.

Vuurwerk vormt de traditionele afsluiter van de Kattenfeesten, maar door de aanhoudende droogte heeft burgemeester Jos Engelen (CD) in samenspraak met de brandweer beslist dat niet te laten doorgaan. Om toch een feestelijk slot aan de dag te breien, komt er een imposante lasershow in de plaats. Dat spektakel start om middernacht aan het kerkplein. Een gelijkaardige noodmaatregel in Grobbendonk gooide er vorige week nog hoge ogen.

www.kattenfeesten.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio