© Ivo Meulemans

Stroomgroep en slijpmolen gestolen bij bouwbedrijf

Bij het bouwbedrijf Pluym-Van Loon in Arendonk demonteerden onverlaten de schuifpoort. Ze gingen vervolgens aan de haal met een stroomgroep, een slijpmolen, een breekhamer, een hogedrukreiniger en sets van moersleutels en schroevendraaiers.

ima

Het bouwbedrijf Pluym-Van Loon uit Ravels heeft een opslagplaats in de Broekstraat in Arendonk. Dieven demonteerden er dinsdagnacht gedeeltelijk de toegangspoort en schoven ze vervolgens open.

“Wellicht zijn ze met een bestelwagen, aanhangwagen of kleine vrachtwagen het terrein opgereden”, zegt zaakvoerder Tom Van Loon. “Ze ­gingen met verschillende materialen aan de haal. Het nadeel loopt in de duizenden euro’s.”

Vermoedelijk dezelfde daders hadden in de nacht van 6 op 7 augustus het filiaal al bezocht. “Toen werd de draadafsluiting opengeknipt en verdwenen onder meer een slijpmolen en een smeersysteem”, zegt Van Loon. “Ook het bureeltje werd toen doorzocht.”

De firma overweegt het beveiligingssysteem uit te breiden. “Dit is van het goede te veel”, zegt Van Loon. “Het is stilaan een plaag aan het worden, want ook op onze werven krijgen we steeds vaker te maken met diefstallen.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio