Dit is het antwoord van de oppositie op het ‘legbatterijkip’-filmpje van de Geelse burgemeester

Print
Geel -

De burgemeester van Geel, Vera Celis en schepen van Dierenwelzijn, Bart Julliams (beiden N-VA) hebben samen een filmpje opgenomen om de Facebookgroep Dier in de Kou, een groep die zich inzet voor dieren, te steunen. Wat uiteindelijk bedoeld was als promotie voor de groep is uitgedraaid in hilarische beelden waarin zowel de burgemeester als schepen precies zijn terechtgekomen in een aflevering van ‘In De Gloria’.

In het filmpje stellen de schepen en burgemeester van Geel zich voor als enorme dierenliefhebbers. “Ik hou van honden en katten”, vertelt schepen Julliams. Niets ongewoon zou je denken, maar dan komt de uitspraak van de burgemeester: zij houdt namelijk van legbatterijkippen. En dat verwacht je uiteraard niet van een dierenliefhebber. Achteraf gebleken bedoelde ze met deze uitspraak dat ze wel effectief van kippen houdt en al vier legkippen heeft gered van het slachthuis.

Ook De Brugpartij wilde zich na de acteerkunsten van de twee leden van het college van burgemeester en schepenen niet onbetuigd laten. Deze kartellijst van oppositiepartijen sp.a en Groen, het van CD&V Geel afgescheurde Beweging.net (het vroegere ACW) en onafhankelijken, postte intussen een eigen parodie:

Nu in het nieuws