© Pete Bellis

Deze print past het best bij jouw figuur

Als er één modetrend is die elk jaar terug komt, dan is het de printtrend wel. Niet elke print past bij jouw figuur, maar of je nu groot of klein bent: er bestaat een print die jou flatteert!

cityfashion

Zijn je heupen breder dan je schouders?

De perfecte print voor een peerfiguur legt de nadruk op het smalste deel van je lichaam, namelijk je taille en schouders. Kies voor een geprinte top of blouse met een groot motief, dat zet je sterkste punten in de kijker. Liever een jurk of rok dragen? Kies dan voor een kleine print (kleine bloemetjes of polka dots bijvoorbeeld), die camoufleert je probleemzone.

Slanke benen, maar ontevreden over je buik?

Ook voor een klassiek appelfiguur bestaat er de perfecte print. Jouw sleutelwoord: balans! Kies voor een rok of broek in een felgekleurde print (of eentje met groot motief) en combineer met donkere basisstukken bovenaan. Tip: probeer eens een horizontaal gestreept item onderaan om nog meer balans te creëren.

Weinig rondingen?

Atletisch gebouwde vrouwen kunnen met de juiste print enkele curves faken. Zowel een kleine, fijne als een grote, drukke print geeft jouw figuur een boost. Je hoeft enkel in het achterhoofd te houden dat een kleine print camoufleert en een grote accentueert. Van top tot teen in een drukke print? Why not!

Klein en fijn gebouwd?

Enkele optische centimeters faken? Hoe kleiner de print, kleine polka dots bijvoorbeeld, hoe beter. Zin in een streepje? Verticale strepen zorgen ervoor dat je er optisch groter lijkt. Grote motieven zijn een no-go!

Met deze drie prints toon je slanker

© Unsplash

Het is een modefabeltje dat prints je dikker maken dan je eigenlijk bent. Als je kiest voor de juiste grootte of tint, doen ze net wonderen voor je figuur. Meenemen naar de paskamer: deze 3 prints maken je slanker!

Kies voor een kleine print

Of je nu kiest voor girly bloemen of sexy luipaardprint, een kleine print met weinig 'open ruimte' laat je veel slanker lijken dan een grote. Waarom? Je ogen gaan makkelijker langs een kleine print waardoor je lichaam één geheel vormt.

Verticaal is beter dan horizontaal

Wanneer je slanker wil lijken, laat je horizontale strepen best links liggen. Deze lijnen maken je figuur te geblokt en benadrukken wat je net wil verbergen. Toch zin in een gestreepte outfit? Verticale lijnen (van strepen op je broekspijp tot details als ritsen) maken je lichaam gestroomlijnd.

Ga voor eenheid in je print

Vergeet ton sur ton, ook met een drukke print kan je slanker lijken! Al is er wel één ding dat je in het achterhoofd moet houden. Zorg dat er niet te veel contrast in je print zit. Een combinatie van lichte en donkere kleuren maakt je zwaarder dan je eigenlijk bent. Kies dus voor ofwel donkere, ofwel lichte kleuren!

Zo combineer je prints met elkaar

© Tramontana

Meerdere prints in één outfit combineren? Yes please! Van een luipaardprint met streepjes tot grote en kleine polkadots, zo combineer je prints met elkaar.

Kies voor een subtiele print of een duidelijk verschil in grootte

Kleine stapjes zetten in het mixen van prints? Kies voor subtiele of minimalistische prints! Een simpele ruit, streep of bloemenprint leent zich perfect tot het combineren met andere prints. Toch je twijfels? Hoe rustiger en kleiner de print, hoe makkelijker te combineren.

Fashionista’s weten het al langer: wanneer je dezelfde print in een verschillende grootte combineert, bega je nooit een modeflater. Een dunne en een dikke streep of kleine en grote polkadots? Hoe groter het contrast, des te stijlvoller.

Contrasterende prints of liever basic?

Dé print die met letterlijk alle (ja, echt alle) andere prints te combineren valt? Luipaardprint! Zowel met een klassieke krijtstreep of kleine polkadot blijft deze print een topper in elke combinatie. Tip: verschillende drukke prints met elkaar combineren? Zorg ervoor dat je outfit in hetzelfde kleurenpalet blijft.

Liever op safe spelen? Breek je multiprint outfit met basic items. Een zwarte blazer, denim vestje of basic enkellaarsje maakt het geheel wat rustiger en draagbaar. Misschien wel de belangrijkste tip: een gewaagde outfit met verschillende prints is pas echt geslaagd als je genoeg zelfvertrouwen uitstraalt!