Food

Nieuwe flagshipstore van McDonald's toont de toekomst

Print
De restaurants van McDonald's zijn niet bepaald architecturale pareltjes, maar met hun nieuwe filiaal in Chicago slaat de fastfoodketen toch wel een heel andere weg in. Het McDonald's Global Menu Restaurant baadt in het licht dankzij de grote glaspartijen, beschikt over een tuin met appelbomen en voorziet oplaadpunten voor digitale apparatuur.

Schreeuwerige kleuren, opeengepakte tafels en kinderspeeltuinen. Wie zich een restaurant van McDonald's voor de geest haalt, ziet precies dat. Maar daar wil de fastfoodketen verandering in brengen. Het nieuwe filiaal in Chicago, dat meteen ook een naamsverandering onderging, toont hoe het bedrijf de toekomst ziet.

Het McDonald's Global Menu Restaurant is opgetrokken in minimalistische stijl met grote glaspartijen, een strakke belijning en duurzame designelementen, waar het nu al een LEED (Leadership in Energy and Environmental Design)-certificaat voor ontving. Zo beschikt het over draadloze oplaadpunten voor digitale apparatuur, zonnepanelen, een tuin in de eetruimte, meer dan zeventig bomen op het grondniveau en appelbomen op het keukendak.

Het restaurant zal elke dag, de klok rond, geopend zijn en biedt diverse vormen van bediening aan. Zo zijn er zelfbedieningskiosken, tafelbediening en mogelijkheden om mobiel een bestelling te plaatsen. "Wij zijn er trots op om de deuren van dit restaurant te openen, dat symbool staat voor een betere McDonald's voor onze klanten", benadrukte Steve Easterbrook, CEO van de fastfoodketen in de persaankondiging.

NIET TE MISSEN